Zwycięstwo CroCopa nie będzie unieważnione

Manager Al-Turka o pechowej sytuacji

Zamierzamy się odwołać od tego. Nie uważamy, że jest w porządku, że powinno być TKO (…) Spójrz na Henderson vs. Franklin na UFC 93 w Dublinie. Franklin miał czas na przerwę kiedy został szturchnięty w oko.

Marc Ratner ( Vice President of Regulatory Affairs )

To jest bardzo proste. Przez ujednolicone zasady..  Przede wszystkim sędzie nie widział faulu. Co pytasz czy możemy zobaczyć powtórkę. Mówisz, że jest koniec walki, możesz spojrzeć sobie na to ? Jeśli sędzia widziałby palec i zatrzymałby walkę, mógłby (Al-Turk) mieć przerwę na pięć minut by dojść do siebie, i kiedy nie mógłby , walka była by anulowana. W żadnym sporcie wyrok nie może być unieważniony. Czasami takie rzeczy się zdarzają, lecz nikt dookoła oktagonu nie widział tego, do czasu powtórki.

15 thoughts on “Zwycięstwo CroCopa nie będzie unieważnione

  1. Moim zdaniem CroCop zachował sie nie Fair gdy tylko poczył że przeciwnik nabił sie na jego palec i zobaczył że odwraca się i unika walki powinien przystopowac bo co to za radocha wygrac z typem który nie jest w stanie walczyc.

  2. a co miał zrobić? przecież to sędzia jest od wydawania poleceń, nie widział reakcji sędziego to przystąpił do dalszego ataku

    to tak samo jakby komuś zaczęła z mordy lecieć krew….

  3. Coraz więcej takich sytuacji się zdarza …
    Nie rozumiem jak można wygrać walkę przez dźgnięcie w oko skoro przepisy na to nie pozwalają, a UFC nic sobie z tego nie robi … Przychodzą inni i dźgają bo większe szanse na zwycięstwo a powiedzą że przypadek … Za coś takiego koleś powinien przegrać przez dyskwalifikację albo chociaż 'no contest' bo skoro nikt nic z tego nie robi to może wrócimy do stompów, socckerkicków itp.

  4. Do Crocopa nie miałbym pretensji tylko do sędziego. Sam Mirko miał chyba moment zawachania, ale walka nie została przerwana. To tak jak w piłce, jak sedzie nie zauwazy, ze jest spalony, to sie wykorzystuje okazje.

    Takich sytuacji nie ma znowu, az tak duzo, a sedzia przewaznie to wychwyci. Nikt z premedytacja tak nie robi, bo po co komus non-contest. Po drugie stompy i soccerkicki byly dozwolone w Pride, a palce w oczy w zadnej organizacji. Tak to juz jest, raz Crocop dostał w krocze, a raz sam wsadza palce w oczy 😉

  5. – sędzia stał twarzą do Al-Turka, więc pewnie wszystko widział dokładnie.

    – wydaję mi się, że Al-Turk wcale nie dostał palcem w oko tylko go zamroczyło (Cro Cop tak uderzył, że raczej palca by nie włożył.. oglądałem tą sytuację kilka razy)

    – czemu Al-Turk na zdjęciu trzyma się za drugie oko? xD

  6. sędzia po prostu nie mógł tego zauważyć, zobaczcie gdzie był w czasie tego incydentu 😉 -jak ustawiony, jedynie mógł się zasugerować tym odwracaniem Al Turka, gdyby ten dał jakiś znak ręką sędzia na pewno by przerwał i dał „złapać oddech” że tak powiem 😉 AL Turkowi

  7. Na powtorce wyraznie widac jak CroCop wsadzil palca w oko Al Turk.
    Trudno zeby w ferworze walki Mirko zastanawial sie czy wsadzil palec w oko oponenta czy tez nie, on mial presje i za wszelka cene chcial wygrac .
    Wina lezy tylko i wylacznie po stronie sedziego.

  8. O mój błąd… Cro Cop wsadził palca..

    Wcześniej oglądałem walkę bez tej kluczowej powtórki (stąd moje przypuszczenia, że zwycięstwo było czyste). Ruch prawą ręką był tak szybki, że bez powtórki nie było mowy, żeby to zauważyć :/

  9. przed akcją z palcem al turk leżał dostając oklep. Zwycięstwo Mirasa było z góry przesądzone prędzej czy pózniej.Jak wcześniej już pisałem tan cały al turk coś kręcił i uważam że nie ma co już więcej tego tematu rozpracowywać. Mam tylko nadzieję że Crocop wróci do swojej formy z pride!

  10. szkoda, że tak się stało, rzuca to lekki cień na zwycięstwo Crocopa. Dla mnie walka była i tak praktycznie przesądzona, Crocop takich sytuacji nigdy nie marnował, więc tak czy inaczej, zwycięstwo w pełni zasłużone i sprawiedliwe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *