Demetrious Johnson i Eddie Alvarez powrócą do akcji na jednej z gal kwietniowej serii „ONE on TNT”

ONE Championship

Organizacja ONE Championship ogłosiła, że nawiązała współpracę ze stacją TNT na antenie której pojawią się wiosną jej gale, a serię otworzy gala ONE on TNT 1 na której zobaczymy powrót do rywalizacji dwóch byłych mistrzów UFC, Demetriousa Johnsona i Eddiego Alvareza.

ONE Championship ogłosiła, że będzie organizować serię gal „ONE on TNT”, która będzie obejmować wydarzenia w każdą środę przez cztery kolejne tygodnie, począwszy od 7 kwietnia. Każda gala będzie miała kartę wstępną transmitowaną na B/R Live o 21:00 ET (3:00 czasu polskiego), a główna karta z trzema walkami rozpocznie się o 22:00 ET (4:00 czasu polskiego) na TNT.

Początek serii zostanie uświetniony przez dwie walki o tytuły mistrzowskie i powroty byłych mistrzów UFC Demetriousa Johnsona i Eddiego Alvareza, którzy będą walczyć na pierwszej gali zaplanowanej na 7 kwietnia. Obydwaj zawodnicy byli nieobecni przez cały 2020 rok z powodu zakazu podróżowania spowodowanego pandemią COVID-19.

Demetrious Johnson (30-3-1) ostatni raz walczył 13 października 2019 roku, kiedy to pokonał Danny’ego Kingada wygrywając turniej grand prix ONE w wadze muszej, dzięki czemu ma bilans 3-0 w organizacji. Z kolei Eddie Alvarez (30-7) poddał Eduarda Folayanga w swojej ostatniej walce 2 sierpnia 2019 roku, rehabilitując się za porażkę przez TKO z Timofeyem Nastyukhinem w swoim debiucie w organizacji.

Poniżej zestawienie kwietniowych gal wraz z głównymi pojedynkami:

ONE on TNT 1, 7 kwietnia

56,8 kg: Adriano Moraes (c) vs. Demetrious Johnson – walka o tytuł wagi muszej

70,4 kg: Eddie Alvarez vs. Iuri Lapicus.

ONE on TNT 2, 14 kwietnia

70,4 kg: Christian Lee (c) vs. Timofey Nastyukhin – walka o tytuł wagi lekkiej

ONE on TNT 3, 21 kwietnia

84 kg: Aung La N Sang vs. Vitaly Bigdash 3 – walka o miano pretendenta do tytułu wagi średniej

ONE on TNT 4, 28 kwietnia

W tym momencie nie ma zarezerwowanych walk.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *